Hallgatóink mondták

“Egy pár szóval szeretném elmondani érzéseimet, tapasztalataimat a Brainturbo nyelvtanfolyamról. Először is az iroda, a termek kialakítása kiváló. A dolgozók végig nagyon kedvesek voltak velem szóval a hangulat családias és ez által nagyon kellemes volt számomra. Novemberben iratkoztam be angol kurzusra azzal a céllal, hogy tavasszal el tudjak indulni Angliába munkát keresni. Első pillanattól kezdve bíztam ebben a módszerben és úgy gondolom ez fontos ahhoz, hogy valaki sikeresen járja végig a 10 hetet (vagy többet). Igyekeztem az életemet az oktatás köré építeni és minden figyelmemet rá fordítani. Pár héttel ezelőtt végeztem és több, mint 1000 szóval/kifejezéssel lettem gazdagabb (ráadásul remek embereket ismerhettem meg). Bátran ajánlom mindenkinek, aki valóban meg akar tanulni egy idegen nyelvet. Érdemes kérdezni a lányokat a tanulási szokásokról és próbálgatni, kinek melyik hatékonyabb. Mert nem vagyunk egyformák. Sok sikert mindenkinek! “
Siliga Tamás
„Angol tanulmányaimat a Brainturbo székesfehérvári iskolájában tavaly augusztusában kezdtem meg. A korábbiakban számtalanszor kerültem olyan szituációba, amikor a környezetemben lévők jelentős része – számomra is érdekes témákról – angolul társalgott. Egy részét ugyan értettem a mondanivalójuknak és nagyon szerettem volna bekapcsolódni a beszélgetéseikbe, de a nyelvi és kommunikációs hiányosságaim ezt megakadályozták. Elhatároztam, hogy a következő találkozásunk alkalmával már én is aktív részese leszek a társaságnak, és talán ez volt a legerősebb motivációm, ami elindított a nyelvtanulás irányába. A kilencedik – kihangsúlyozom kezdő – angol leckénél jártam, amikor újra találkoztam a társaimmal és számomra is meglepetésszerűen és egész egyszerűen, gondolkodás nélkül kapcsolódtam be a társalgásba. Számomra ez volt az igazi siker és eredmény, amit a Brainturbo módszer adott. Jó szívvel ajánlom mindenkinek a székesfehérvári nyelviskolát, mert a magabiztos tudás megszerzésén túl elmondhatom, hogy igazán remek embereket ismertem meg az oktatók és szervező kollégák személyében egyaránt.”
Keller Ági , angol kurzus hallgató
“2012. augusztusában kezdtem az angol nyelvet, teljesen kezdő szintről. A kurzus háromnegyedénél utaztam el Amerikába. Ami nehézséget okozott, az az, hogy a külfödi munkavállalók egymás közötti szlengjeit egyáltalán nem értettem meg, de az amerikaiak is alig. Erre példa a nigériai taxi sofőr volt. Kell a következő – közép szint – ahhoz, hogy az ember magabiztosan boldogulni tudjon minden körülmények között. Az alapdolgokat, mint például éttermi rendelések, reptéri/szállodai check-in, bevásárlás, családról való beszélgetés….könnyedén vettem. Kicsit zavarba akkor jöttem, amikor a beszélgető partner visszakérdezett, és helyi vagy árnyaltabb szóhasználatot alkalmazott. Hozzá kell tennem, nagyon segítőkészek voltak és igyekeztek az egyszerűbb szavakat használni. Mindenképpen tovább megyek a következő szintre, mert azzal lesz teljes és a célomnak megfelelő az angol tudásom”
Braun Károly, angol kurzus hallgató
„Külföldi munkavállaláshoz szükséges nyelvtudás miatt döntöttem úgy, hogy elsajátítom a német nyelv alapjait. Mint ilyenkor sokan én is először a szótárat vettem a kezembe és szavakat kifejezéseket kezdtem magolni. Hamar rájöttem, hogy bármilyen szisztematikusan is próbálom feldolgozni az olvasottakat lassú és nem hatékony a folyamat. Más módszer után néztem. Mivel angol nyelvi alapokkal rendelkeztem tudtam, hogy a hagyományos nyelvtanulás számomra túlságosan hosszú és korlátozott tudást biztosít. Némi kutatás után találtam a BrainTurbo módszerre, ami gyors és kiegyensúlyozott nyelvtanulási lehetőséget ígért. Részt vettem egy ingyenes órán és szinte lenyűgözött amit tapasztaltam. Azonnal jelentkeztem és végig csináltam a képzést. Bámulatos volt tapasztalni, hogy menet közben milyen egyszerű felidézni a tanultakat. Volt, hogy napközben egyszerűen beugrottak szavak, kifejezések és tudtam mit jelent, pedig nem is emlékeztem hogy tanultam volna. Természetesen napi szinten ezzel is kell foglalkozni, de töredék ráfordítás elég a hagyományos tanulással elért szinthez. Összegezve: “nincs ingyen ebéd” ezzel is kell foglalkozni és nem a legolcsóbb. De! Ha összehasonlítjuk egy hagyományos legalább fél éves képzéssel összegben nem jelent nagyobb kiadást, és megfelelő hozzáállás mellett 10 hét alatt magabiztos alapokhoz lehet jutni. ”
Csordás Sándor, német kurzus hallgató
“Ezúton szeretném megköszönni azt az angol tudást, amit itt kaptam! Már többször próbálkoztam az angol nyelv megtanulásával – hagyományos módszerekkel -, több- kevesebb sikerrel. Ez a módszer lehetővé tette számomra, hogy viszonylag kevés otthoni tanulással (leginkább a kapott hanganyagok napi rendszerességű hallgatásával), munka mellett is, relatíve rövid idő alatt tartós tudásra tegyek szert. Szinte az alapokról indultam, és eljutottam egy olyan szintre, ahol a középfokú anyagok jelentős részét megértem. Ez nekem nagyon jó érzés. A tanári órák sorozatosan sikerélményt adtak nekem. A megszólalás szerintem még nehezen megy, – bár tanárom szerint sokkal jobb vagyok, mint én gondolom – ezen még dolgozom. A tudás tartósságát bizonyítja nekem, hogy a karácsonyi ünnepek alatt kb. három hétig egyáltalán nem foglalkoztam a nyelvvel. Ezt követően elővettem az írott anyagot amit kaptam, és meglepődve tapasztaltam, hogy gyakorlatilag az egészet értem.Sajnálom, hogy vége, de egyelőre anyagi lehetőségeim nem teszik lehetővé a folytatást. Mégegyszer köszönöm a módszer nyújtotta lehetőségeket! Mindenkinek tiszta szívvel ajánlom, ha gyorsan tartós tudásra van szüksége.”
Pataki Ágnes, Budapest
“Korábban már hallottam a relaxációban történő tanulásról, ezért örömmel tettem egy próbát a Brainturbóval. Először kicsit furcsa volt, hogy a homlokomra az agyhullámaimat érzékelő elektróda, a szememre kivetítő-szemüveg, a fülemre fejhallgató került, de pár perc után ezeket már egyáltalán nem éreztem, teljesen a lazításra és a tananyagra tudtam összpontosítani. Azazhogy, hoppá, itt most nem is kell összpontosítani, — tudatosult bennem — csak ellazult, pihentető szemlélődésben befogadni a hallottakat, látottakat. A hétfő reggeli pörgő gondolatok kikapcsolása azért nem sikerült tökéletesen, de ez a második alkalommal már biztosan jobban megy majd. A német nyelv tanulásának hónapokkal ezelőtt egyszer már nekikezdtem, (könyvből, önállóan) de körülbelül a harmadik lecke után az időhiányra fogva abbahagytam; így most a Bergmann családot bemutató, kezdőknek szánt lecke néhány szava már ismerős volt számomra. Korábbról megfigyeltem, az, hogy milyen kedvvel tanulok egy nyelvet, nagyban függ a tananyag minőségétől. Ma már egy nyelvleckének azon túl, hogy átadja a tudásanyagot, szórakoztatónak is kell lennie így tartva fenn a tanuló érdeklődését. A megismert leckénél ezt kicsit hiányoltam, jó lenne egy frissebb, szórakoztatóbb tananyag. Másnapra a nyelvtanári órára természetesen nem készültem, az nem lett volna életszerű. Lianéval, az anyanyelvi tanárral azért így is jól elbeszélgettünk, nagyon élveztem egy új nyelv megismerését, túl hamar letelt a negyvenöt perc. Senki nem állítja, hogy a Brainturbo csodaszer, én sem gondolom annak, de aki szeret relaxálva tanulni, annak bátran ajánlható.”
Cser Gábor
“Párommal angol nyelvterületen szeretnénk munkát vállalni. Sokat dilemmáztunk, hogy vajon mi lehetne az a mód, amivel pár hónap alatt legalább alapfokon el tudnánk sajátítani az idegen nyelvet. Próbáltunk online nyelvtanfolyamot, hangos szótárt, idegen nyelvű CD anyagokat, de nem vitt közelebb a célhoz. Ekkor jött az ötlet, hogy próbáljuk ki a Brainturbo technikát. Mára már túl vagyunk egy fantasztikusan jól kitalált és magvalósított kurzuson. Nagyon jó szakembergárda jött itt össze, hogy mindenkinek segítsen megvalósítani a kitűzött célt.
Úgy érezzük, nekünk sikerült!
Jó szívvel ajánljuk mindenkinek, aki még nem tudta eldönteni, hogy mit válasszon a gyors és hatékony nyelvtanulásához. Köszönet a Brainturbo iroda vezetőjének, alkalmazottainak és a nyelvtanároknak!”
Szandra és Attila
“A brainturbo módszerben nagyon tetszett, hogy rugalmas. Az általam megválasztott időben és intenzitással haladhattam a tanulmányaimmal. Időmtől és energiámtól függően lemondhattam, vagy éppen sűríthettem az órákat. Az egyéni órákon pedig megint csak én voltam a középpontban, nem kellett máshoz alkalmazkodni. A tanár csak rám figyelt, elvárásaimnak megfelelően az egyéniségemhez igazodva fejlesztette a beszédkészségemet. Ennek köszönhetően munkaebédeken, munkavacsorákon tudok már angolul beszélgetni. Tervezem a módszerrel történő nyelvtanulás folytatását.”
Németh János
“Nem csak a 20 éveseké a világ…” Évekkel ezelőtt olvastam a Brainturbo-ról, és már akkor gondoltam, hogy talán ezzel a módszerrel én is megtanulhatnék németül. Miután megszületett az unokám Bécsben, a lányom férjhez ment egy osztrák fiatalemberhez, így elhatároztam, hogy belevágok 62-évesen a nyelvtanulásba. Ugyan még nem beszélek sokat, de a beszélgetések nagy részét már értem. Az, hogy látom és hallom a szavakat, mondatokat nekem sokat segített. Otthon főzés közben hangosan, sétálás és kerti munka közben Mp3-ról hallgatom az anyagot. Az egész közösség nagyon rugalmas, és profi módon kezeli a hallgatókat. Csak ajánlani tudom.”
Dobóné