Amikor nyelvtanulásról van szó, akkor a spanyolt gyakran csak “hobbinyelvnek” tekintik. Pedig ez nem feltétlenül van így. A spanyol nyelv Magyrországon általában a második, vagy harmadik idegen nyelvként tanult nyelv. Első helyen a német, vagy angol áll, a spanyol viszont nagyon jó kiegészítés lehet akár a német, akár az angol mellé.

Hol beszélnek spanyolul?

spanyolul tanulni

Természetesen Spanyolországban, de több, mint 20 ország hivatalos nyelve a spanyol. Brazíliát leszámítva szinte egész dél-Amerikában spanyolul beszélnek, de az Egyesült Államokban is hatalmas számú spanyol ajkú kisebbség él és ez a legnépszerűbb tanult nyelv ott.

Mire megyek a spanyollal?

spanyolul tanulni

Egy felmérés szerint 320 millió ember anyanyelve a spanyol, további 60 millió tanult nyelvként beszéli. Magyarként nagyon érdekesnek tűnik a spanyol nyelv, és ezzel valóban betekintést nyerünk a kultúrájukba és egy közel 400 milliós társaság részévé válhatunk. További érv a spanyol nyelv mellett, hogy a spanyol anyanyelvűek nem annyira jeleskednek a nyelvtanulásban. Ha elkezdünk spanyolul tanulni, akkor tehátigen értékes tudást nyerhetünk. A spanyol nyelvűek nagyra értékelik, ha valaki tanult nyelvként beszél spanyolul. Ha szakképzettek vagyunk, akkor az Egyesült Államokban az angol és spanyol nyelv ismeretével igen versenyképes munkavállalók lehetünk.

Európában pedig azért hasznos, mert noha csak Spanyolországban beszélik anyanyelvként, de a spanyolkötődésű vállalatnál (például jelentős élelmiszerexportőrök a spanyolok) mi lehetünk a befutók.

Sokan nem mernek belevágni egy új nyelv tanulásába, mert úgy tapasztalták, hogy nincs sikerélményük és csak a száraz nyelvtant nyomták le a torkukon. Továbbá nem is tudták használni, így motivációt sem éreztek, hogy alaposabban megtanulják azt. Szerencsére manapság már léteznek olyan módszerek, amik egyszerűbben és gyorsabban hoznak eredményt, mint az iskolai szenvedés.

Mennyire nehéz spanyolul tanulni?

spanyolul tanulni

Magyarként nem tartozik a nehezen tanulható nyelvekhez a spanyol. A nyelvtan némileg összetettebb, mint az angol, viszont végtelenül logikus. Az angolban rengeteg a kivétel, amit könnyű eltéveszteni, viszont aki egyszer megtanulta a spanyol nyelvtant, annak a jövőben nem lehet problémája vele. A spanyol kiejtés viszonylag egyszerű, egy-két betűhöz más hang tartozik, mint a magyarban (például a J és H, vagy B és V).  A spanyol nyelv kiejtése és megértése általában nem okoz problémát a nyelvtanulók számára. Akik elkezdenek spanyolul tanulni, azok már korán sikerélményeket érnek el, mivel a szavak könnyen tanulhatók és egyszerű mondatokat már pár alkalom után össze tudunk rakni.

Szeretnél majd 400 millió emberrel szót érteni, érdekel a mediterrán kultúra? Egy ütőképes második idegennyelvet tanulnál, vagy szeretnéd begyűjteni a helyik elismerő tekintetét nyaraláskor?

Igen, szeretnék gyorsan megtanulni spanyolul!